Hajógyári sziget

2011.03.04. 10:32

A 8.000 m2 felületű játszótéren sövényekkel, bokrokkal jól elhatárolt a kicsik és a nagyok játszótere

Hajógyári sziget

.

A kicsik vágynak a biztonságot adó, védettebb helyekre, amely távol tartja tőlük a futkározó nagyobb gyerekeket és, egyéb más, a gondtalan játszásukat megzavaró ingereket. Az apróságok a földhöz közelebb érzik magukat biztonságban, ezért számukra a forgós és rugós játékok, az apró méretű mászóvár, ki-bebújó résekkel és a homokozó a legmegfelelőbb és kedveltebb játszószer.

A nagyok, a mesterséges kialakítású dombra épített csúszdákon próbálgathatják bátorságukat, ügyességüket. A csúszdák mellett a 6,5 ill. 10,5 méteres piramis alakú tornyok nemcsak látványelemek, további izgalmas játék lehetőséget nyújtanak a kamaszkorú gyermekek számára. A domb felől érkezők, a két tornyot összekötő kötélalagúton átjutva a magasabb „hegytetőre" kétféle csúszda közül választhatnak, melyiken csússzanak le. A csúszdák érkező része ütéscsillapító burkolattal ellátott. Az acélszerelvényű játékok korrózióállóak, és kitűnően alkalmasak a nagy igénybevételnek.

Játszótér a nagyoknak: piramis alakú tornyokkal, nyitott és zárt csúszdákkal, a gyerekek és a felnőttek fogadására alkalmas terekkel, padokkal.

Forgó tál: nemcsak látványos, de népszerű játszóeszköz

Kisgyerekes játszó árnyat adó fákkal; homokozó vár csúszdával, bújó csövekkel

Fészekhinta és liánforgó